Putovanje za Grčku. Leto 2020

Nesreće, izmena u signalizaciji saobraćaja, traženje svedoka i ostalo
Stane
Regularni Član
Poruke: 11
Pridružen: 25 Jun 2020 10:51

Putnici koji u Grčku dolaze avionom, morem ili kopnom, od 1. jula moraće da popune poseban obrazac najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju.

Svi putnici dužni su da ispune PLF (Passenger Locator Form) koji možete da pronađete na stranici https://travel.gov.gr/#/, najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju, pružajući detaljne informacije o mestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi tokom boravka u Grčkoj, a ova mera važiće od 1. jula.

Protokol za putnike koji dolaze avionom

- Dolazak putnika.

- Odlazak do mesta gde se nalaze kontrolori koji će proveriti QR kod svakog putnika.

- Kontrolori usmeravaju putnike, u zavisnosti od njihovog QR koda, mesto za pregled (skrining) ili na izlaz (preuzimanje prtljaga ili pasoška kontrola). Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na koronavirus dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u PLF obrascu.

- Svi putnici moraju se pridržavati svih potrebnih preventivnih higijenskih mera (upotreba maski i fizičko distanciranje).

Protokol za putnike koji dolaze kopnom (automobilom)

- Dolazak putnika na kontrolni punkt. Sva lica koja ulaze u zemlju moraju po dolasku predati popunjeni PLF obrazac.

- Obavljaju se pasoška i carinska kontrola, a kontrolori proveravaju QR kod svakog putnika.

- Kontrolori usmeravaju putnike, u zavisnosti od njihovog QR koda, mesto za pregled (skrining) ili na ulaz u zemlju, naravno, uz poštovanje svih mera prevencije. Ako se pojave simptomi respiratorne infekcije, putnici moraju odmah da se obrate Operativnom centru nacionalne zdravstvene organizacije (EODI).
- Ako osobe koje dolaze stižu u Grčku planiraju da se zaustavljaju na više mesta u zemlji, moraju to prijaviti, uz svoje prvobitno odredište i plan puta za narednih 7 dana.

- Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na koronavirus dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u PLF obrascu. Njihovi podaci se unose u informativni sistem EODI koji je povezan sa registrom COVID radi lakšeg pronalaženja kontakata u slučaju da je neko pozitivan na koronavirus.

- Svi putnici moraju poštovati sve neophodne mere preventivne higijene (upotreba maski i fizičko/socijalno distanciranje).

Preuzeto sa: https://direktno.rs
Stane
Regularni Član
Poruke: 11
Pridružen: 25 Jun 2020 10:51

Kao sto mnogi verovatno znaju, Grcka je zatvorila granice za nas 0d 6/7/2020. Postoji mogucnost da otvore ponovo 14/6/20 ali videcemo sta ce se desiti.
Pošalji Odgovor

Povratak na “Patrola na Putu”